skip to Main Content
666074945 hola@antoniferragut.cat

Beneficis de les Constel·lacions Familiars

El mètode de les Constel·lacions Familiars està prenent molta força dins de la teràpia emocional. No és estrany si tenim en compte els seus beneficis:
  • Permet entendre els problemes des de l’arrel. Moltes teràpies s’enfoquen en la recerca de la solució. Amb les Constel·lacions Familiars comencem des de la base de la pròpia vida i els propis problemes: la família. Ens permeten entendre com ens afecten els patrons negatius i ens donen les solucions per canviar de forma efectiva.
  • Requereix menys inversió de temps. La majoria de teràpies psicològiques requereixen de diversos mesos o anys per tractar les situacions que ens afecten. Aquests temps es redueixen bastant amb les Constel·lacions Familiars, ja que entendre el problema de fons és més fàcil.
  • Podem solucionar problemes emocionals. No importa quin sigui el problema que tinguem, amb les Constel·lacions Familiars ho podem canviar. Això és així perquè els problemes emocionals neixen d’un patiment sistemàtic. Quan entenem d’on ve i l’encarem, es pot solucionar.
  • Millora les relacions familiars. Les Constel·lacions Familiars ens ajuden a veure què està malament amb la família i canviar-ho. De vegades no podem simplement canviar els patrons adquirits però sí la forma d’actuar. El mètode ens permet curar les ferides i modificar la relació que tenim amb les persones tòxiques que no podem treure de la nostra vida.
Quins són els efectes del mètode de les Constel·lacions Familiars?
Ja abans parlàvem dels beneficis de les Constel·lacions Familiars, però encara va més enllà perquè no només afecta el nostre passat i el nostre present. Descobrint els seus efectes veurem que és una alternativa molt interessant:
  • Millorarà la connexió amb la família. Potser creguem que en descobrir com la nostra família ens ha afectat negativament voldrem sortir-ne. Això és més aviat el contrari. Quan descobrim quines són les raons del nostre comportament, també els entenem millor. El que primer sembla impossible d’acceptar és vist des d’una altra perspectiva i això ajuda a millorar la relació amb els éssers estimats.
  • Es dóna un canvi profund de tots els que participen en les Constel·lacions Familiars. És un mètode amb el qual tota la família sana al mateix temps. Les Constel·lacions Familiars permeten desenterrar secrets i emocions que no són possibles en algunes altres teràpies. Així ens serà possible entendre millor fins i tot a aquells membres que no hi participin. És igualment útil per als més petits.
  • Permet crear bases sòlides per als més petits. Podem pensar que en ser petits no importa realment què passi, però el que no hem d’oblidar és que si hem entrat en les Constel·lacions Familiars és perquè la nostra infantesa es va veure afectada.
Back To Top